Apple Crisp

Een gloeiend heet appel-kaneel toetje dat heerlijk combineert met een glas ijskoude mede. Verrukkelijk om te serveren tijdens die koude wintermaanden.

Voor 4-6 personen als Nagerecht

apple-crisp-5b1Bodem:
Boter
4 eetlepels Suiker
1 eetlepel Kaneel
4 grote appels (géén Goudreinetten)

Deeg:
90 gram Boter
150 gram Bruin Basterdsuiker
40 gram Kristalsuiker
60 gram Havermout
90 gram Volkorenmeel of bloem
Snufje Zout

Besmeer de bodem van vier vuurvaste bakjes van ca. 10 cm (of zes vuurvaste bakjes van ca. 8 cm) doorsnede in met wat boter en bestrooi ze met een mengsel van suiker en kaneel. Schil de appels en snijd ze vervolgens in kleine, dunne stukjes. Leg de appelsnippers in de bakjes en druk ze aan.

Maak nu een kruimig deeg van de boter, suiker, havermout, het volkorenmeel of de bloem en het zout. Kneed het goed door totdat alle boter goed verdeeld is. Verdeel het deeg over de appelsnippers en druk het wat aan.

Bak de taartjes gedurende 40 minuten in een hete oven van 200 graden. Serveer met een ijskoud glas mede.

Tip: Is de mede niet koud genoeg? serveer dan dit gerecht met een bolletje vanille ijs

Te serveren met: Premium, Potente, Kriekenmede

Geplaatst in Mede en Spijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*