Kalfsfricandeau met Mede

Een heerlijk kalfsfricandeau in mede, recept ontwikkeld door Marlene Stolte

Kalfsfricandeau medeIngredi├źnten voor 4 personen

700-800 gr kalfsfricandeau
2 rode uien, grof gesneden
2 (gewone) uien, grof gesneden
2 stengels bleekselderij, grof gesneden
bouquet garni (rozemarijn, salie, dragon, laurier, bij elkaar gebonden met touwtje)
3 jeneverbessen
3 dl mede
olijfolie
zeezout
gemalen peper

Braad de fricandeau in olijfolie rondom aan op hoog vuur. Haal het vlees eruit, voeg in dezelfde pan nog 3 tot 4 eetlepels olijfolie toe, schraap met een houten lepel het baksel op de bodem van de pan los en bak de ui, wortel en bleekselderij tot de ui glazig is. Voeg het bouquet garni toe en leg het vlees weer terug. Voeg de mede toe en als laatste een beetje zout, peper en de jeneverbessen.
Laat met deksel op laag vuur sudderen, Keer het vlees regelmatig, laat het vooral niet droog koken. Voeg dan wat water, groentebouillon of extra mede toe.

Let op: maak gebruik van een vleesthermometer als je die hebt. Ga liever niet gokken want het is zo verschrikkelijk zonde mocht je net mis gokken. De fricandeau is mooi zacht en roze bij 55 graden. Wil je je vlees iets meer doorbakken haal de pan dan met 60 graden van het vuur. Dit duurt ongeveer 25-30 minuten. Houd de thermometer in de gaten!

Haal het bouquet garni uit de pan. Je kan er nu voor kiezen om de saus nog even te pureren en in te laten dikken. Ik zelf vind het niet nodig om dat te doen en schep zelf de groenten zo over de gesneden plakken fricandeau.

Met dank aan: Marlene Stolte

Te gebruiken mede: Premium

Geplaatst in Recepten
1 Reactie op “Kalfsfricandeau met Mede
  1. Thea Agelink zegt:

    Het is een heerlijke schotel en we hebben er van genoten met Kerstmis.
    Zelf heb ik er 3 wortels aan toegevoegd, maar 2 is genoeg, merkte ik. En misschien nog beter om bospeen te gebruiken. En verse dragon had ik niet en van de gedroogde dragon is een halve theelepel voldoende.
    Het is echt een aanrader dit gerecht!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*