Meringues met mede

En natuurlijk chocola. Gewoon omdat het lekker is.

Ingrediënten voor 12 Meringues

SONY DSC

SONY DSC

4 eiwitten (ongeveer 130 gram)
260 gram suiker (het dubbele aan gewicht van de eiwitten)
snuf zout
paar druppeltjes citroensap
2 eetlepels mede (in dit geval: Zwarte
30 gram pure chocola

Verwarm je oven voor op 100 graden. Smelt de chocola au bain-marie en roer de mede er doorheen. Laat iets afkoelen. Klop de eiwitten met het zout en de citroensap op in een vetvrije kom tot er zachte pieken ontstaan. Blijf kloppen terwijl je beetje bij beetje de suiker toevoegt, totdat alle suiker helemaal is opgelost. Als alle suiker opgelost is, blijf je nog een minuut of 5 doorkloppen, totdat de eiwitten echt stevig en glanzend zijn. Nu kun je het chocolademengsel er doorheen spatelen. Doe dit voorzichtig zodat je nog een beetje een gemarmerd effect houdt.

Haal een bakplaat erbij en bekleed deze met bakpapier. Vorm op deze plaat 12 hoopjes van de schuim. Ik gebruik twee lepels om dat te doen. Schuif de plaat in de oven en oefen je geduld. Meringues bak je namelijk niet, maar je ‘droogt’ ze. Ze moeten dus zo’n 120 minuten in de oven. Als ze klaar zijn zet je de oven uit en de ovendeur op een kier, maar je laat de meringues nog gerust een uurtje (of langer) staan. Haal ze er daarna uit om verder af te koelen. En echt waar: heb geduld. Ik wil vaak te snel proeven, waardoor ze eigenlijk nog een beetje smeuïg zijn vanbinnen (niet minder lekker natuurlijk, maar niet helemaal de bedoeling).

Met dank aan: Amke van der Linden, van Grihnz

Te gebruiken mede: ZwartePremium

Geplaatst in Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*