Pure Chocoladetruffels met Kriekenmede

Deze truffels zijn voor de echte chocolade liefhebber, hoog op smaak en doen denken aan ouderwetse kersenbonbons; maar dan met een modern knipoog.

chocolade-truffelsNodig voor 10-12 stuks

75 gram pure chocolade 54% cacaogehalte
30 gram gedroogde cranberries
30 ml Kriekenmede
25 gram ongezouten roomboter
3-4 el cacaopoeder

Hak de cranberries fijn en overgiet ze met de mede. Laat even intrekken gedurende 15-30 minuten.

Breek de chocolade in een kom die boven een pannetje past. Doe de boter in kleine blokjes erbij.

Smelt de chocolade au-bain Marie (pas op dat de onderkant kom niet met het kokende water in aanraking komt anders verbrandt de chocolade) Roer af en toe even door.

Als alle chocolade is gesmolten haal deze dan van de pan en vermeng met de cranberries en de mede. Schep goed door en schenk in een afsluitbaar doosje. Laat afkoelen en zet dan in de koelkast om verder op te stijven gedurende 3-4 uur.

Doe het cacaopoeder in een schaaltje en neem het chocolademengsel uit de koelkast.

Neem steeds een theelepel van het mengsel, rol daar met koele hand balletjes van en rol deze vervolgens door het cacaopoeder. Bewaar tot gebruik in een afgesloten doosje in de koelkast.

Met dank aan Joke Boon

Te gebruiken mede: Kriekenmede

Geplaatst in Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*