Deze truffels zijn voor de echte chocolade liefhebber, hoog op smaak en doen denken aan ouderwetse kersenbonbons; maar dan met een modern knipoog.
Nodig voor 10-12 stuks
75 gram pure chocolade 54% cacaogehalte
30 gram gedroogde cranberries
30 ml Kriekenmede
25 gram ongezouten roomboter
3-4 el cacaopoeder
Hak de cranberries fijn en overgiet ze met de mede. Laat even intrekken gedurende 15-30 minuten.
Breek de chocolade in een kom die boven een pannetje past. Doe de boter in kleine blokjes erbij.
Smelt de chocolade au-bain Marie (pas op dat de onderkant kom niet met het kokende water in aanraking komt anders verbrandt de chocolade) Roer af en toe even door.
Als alle chocolade is gesmolten haal deze dan van de pan en vermeng met de cranberries en de mede. Schep goed door en schenk in een afsluitbaar doosje. Laat afkoelen en zet dan in de koelkast om verder op te stijven gedurende 3-4 uur.
Doe het cacaopoeder in een schaaltje en neem het chocolademengsel uit de koelkast.
Neem steeds een theelepel van het mengsel, rol daar met koele hand balletjes van en rol deze vervolgens door het cacaopoeder. Bewaar tot gebruik in een afgesloten doosje in de koelkast.
Met dank aan Joke Boon
Te gebruiken mede: Kriekenmede
Geef een reactie