Wildzwijnragout

Wildzwijnvlees van de schouder gestoofd in Mede. Heerlijk als voorgerecht of als hoofdgerecht bij een wild diner. Serveer met een volle rode wijn of, natuurlijk, een rijke, oude mede.

ragout

Hoofdgerecht voor 4 personen of als voorgerecht voor 6-8 personen

600g wildzwijnvlees (van de schouder)
1 grote ui, gesnipperd
60g boter
2 eetlepels bloem
200ml Wildfond
200ml Mede
(of 100ml eenvoudige Mede en 100ml rijke, zware Mede)
1 eetlepel dijonmosterd
½ theelepel tijm
zout en peper

Snijd het wildzwijnvlees in blokjes van ca. 2cm. Bak de gesnipperde ui in de boter tot het glazig is. Verwijder de ui uit de pan en bak vervolgens het vlees aan alle kanten. Voeg, zodra het vlees bruin begint te worden, het gebakken ui toe aan het vlees en bestuif met 2 eetlepels bloem. Bak de bloem heel even mee en voeg de helft van de mede (of de eenvoudige mede), de wildfond, mosterd en tijm aan het vlees. Kruid naar smaak met zout en peper en sluit de pan af met een passend deksel.
Laat de ragout zachtjes stoven voor 2 uur. Roer af en toe om te voorkomen dat de ragout aan gaat brangen.
Zodra het vlees gaar is gestoofd, voeg nogmaals 100ml mede (of de rijke, zware mede) toe aan de ragout en warm weer op, maar laat het niet koken.
Serveer de Ragout met wilde paddestoelen, rode kool met appel en aardappelpuree of als voorgerecht, geserveerd in een pasteitje met een toefje room.

 

Te gebruiken mede: Premium (aan het begin), Veluwe Reserve, Zwarte Mede (aan het einde)

Geplaatst in Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*