Schijn bedriegt; het lijken bitterballetjes maar het zijn zoete, smeltend zachte truffeltjes met een vleugje alcohol. De smaak van elke soort mede komt erg mooi naar voren in deze truffels, dus hoe beter de mede, des te smakelijker deze truffels.
Nodig voor 15-20 stuks (hoeveelheid hangt af van de grootte)
75 g ongezouten gepelde pistachenootjes
150 g witte chocolade
50 ml Karaktervolle mede (Reserve)
Rooster de pistache nootjes kort in een droge koekenpan. Als ze gaan kleuren zet dan het gas uit en laat ze even afkoelen.
Breek de chocolade in stukjes boven een kom, voeg de mede toe en smelt dit boven een pan met zacht borrelend water. (au-bain Marie). De schaal mag het water niet raken, omdat de chocolade anders zou verbranden.
Maal de afgekoelde pistache nootjes fijn in de keukenmachine
Als de chocolade gesmolten is haal deze dan van de pan, roer goed door en schep er 21/2 eetlepel gemalen pistache nootjes door.
Schenk over in een plastic bakje, laat afkoelen en zet dan in de koelkast gedurende 3-4 uur om helemaal op te laten stijven.
Doe de rest van de gemalen pistachenootjes in een schaaltje
Neem telkens met een theelepel een schepje van het chocolade-mede mengsel en vorm met koele hand hiervan kleine balletjes. Rol deze door de gemalen pistachenootjes.
Bewaar de truffeltjes in een afgesloten doosje in de koelkast. Ze blijven wel een paar weken goed.
Met dank aan Joke Boon
Te gebruiken mede: Reserve Mede
Geef een reactie