Zwarte Mede

fileDeze krachtige zwarte mede is rijk en zoet, gemaakt van biologische honing uit Kameroen en op Frans eikenhout gerijpt. 

hive in treeDe woudhoning in deze mede is afkomstig uit de savannebossen op het Hoogland van Adamaoua, in Kameroen. Deze honing wordt op traditionele wijze gewonnen en waar nodig bijgestaan door de nieuwste kennis en techniek op het gebied van bijenhouden, om een optimale opbrengst en kwaliteit te waarborgen. Deze honing geniet tevens een Eco-keurmerk en wordt volgens Fair-Trade principes verhandeld.

De Kameroense bijen halen hun honing voor een groot deel uit de wouden in de savanne, waar onder andere baobab- en acaciabomen groeien. Dit geeft de honing zijn karakteristieke donkere kleur en volle smaak. Picture1De volkeren worden in bijenkorven van gewoven gras en raffia gehouden die hoog in de bomen hangen. Om de honing te oogsten worden de bijen ’s nachts uit hun nest verdreven met behulp van rook, wat de honing een subtiel rokerig aroma geeft.

Nadat het gistingsproces voorbij is mag deze mede nog enkele maanden rijpen op Franse eikenhouten vaten waar eerst enkele jaren Bordeauxwijn heeft gelegen. Hierdoor wor
dt de mede zachter en complexer en krijgt de mede een verfijnd aroma van eikenhout en rode wijn.

wendokaBatch 1504
0,5 liter
14,5 Vol.% Alcohol
Ten minste houdbaar tot: eind 2019

Batch 1409 (Uitverkocht)
0,5 liter
14,5 Vol.% Alcohol
Ten minste houdbaar tot: eind 2019


Batch 1401 
(Uitverkocht)
0,5 liter
14,5 Vol.% Alcohol
Ten minste houdbaar tot: eind 2019

Batch 1305 (Uitverkocht)
0,5 liter
14,5 Vol.% Alcohol
Ten minste houdbaar tot: eind 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*